Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII GENERALE

 1. INTRODUCERE

1.1. Site-ul www.petzepedia.com este proprietatea socitatii Lucky Dream Pet Resort SRL, CUI RO 41923844, J29/3302/2019, adresa: Municipiul Ploieşti, Str. Slt. Erou Moldoveanu Marian, Nr. 3, Bloc 9A, Scara A, Apartament 3, Județ Prahova, Cod poștal 100205.

1.2. Utilizarea site-ului www.petzepedia.com  (incluzand vizitarea si achizitionarea produselor) implica acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare, sub forma unui contract legal intre Utilizator si societatea Lucky Dream Pet Resort SRL de aceea, se recomanda citirea cu atentie a paragrafelor urmatoare.

1.3. www.petzepedia.com  isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara niciun fel de notificare prealabila.

1.4. Ulterior crearii Contului, utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate a Termenilor si Conditiilor Generale.

1.5. In caz de divergenta sau neintelegeri intre www.petzepedia.com si Client, se vor aplica Termenii si Conditiile Generale valabile la momentul Comenzii.

 

2. DEFINITII

2.1. Vanzator: Lucky Dream Pet Resort S.R.L sau orice partener inregistrat in Petzepedia Marketplace

2.2. Client/Utilizator: orice persoana fizica/juridica inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

2.3. Cumparator: persoana fizica/juridica care emite o Comanda;

2.4. Produse: toate produsele disponibile pe platforma www.petzepedia.com/ orice produs mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator, Clientului.

2.5. Site: domeniul www.petzepedia.com

2.6. Curier: orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de transport/curierat rapid.

2.7. Contract: reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

2.8. Comanda: un document electronic prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona anumite Produse.

2.9. Cont utilizator: sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

 

3. DOCUMENTE CONTRACTUALE

3.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

3.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

3.3. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS si/sau telefonic a confirmarii de expediere a Comenzii.

3.4. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

 

4. ACCES SITE SI POLITICA DE VANZARE ONLINE

4.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.

4.2. Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea produselor prezentate pe Site implica acceptarea acestor termeni si conditii.

4.3. Inregistrarea ca utilizator al acestui site, reprezinta acordul Clientului/Cumparatoruui implicit privind primirea mesajelor electronice si telefonice legate de produsele comercializate, acest aspect putand fii modificat sau anulat ulterior fara nicio penalitate pentru Client.

4.4. Pentru motive justificate www.petzepedia.com  isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul.

4.5. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea "contact" din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.6. Toate tarifele aferente Produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

4.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare, si pot fi modificate oricand de catre Vanzator.

4.8. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

4.9. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

4.10. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre Vanzator, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii.

 

5. PRODUSE

5.1. Imaginile publicate pe site sunt conforme cu realitatea, insa uneori nuantele culorilor produselor pot sa difere usor, ca urmare a procesului de executie al fotografiilor sau a setarilor monitorului dumneavoastra.

5.2. Clientii www.petzepedia.com  vor fi intotdeauna informati daca un produs este disponibil in stoc, daca se poate aduce la comanda, in cat timp se va prelucra si care va fi termenul de livrare. Aceste informatii vor fi transmise prin e-mail sau telefonic dupa plasarea comenzii.

5.3. Imaginile cu produsele, ofertele, preturile si concursurile pot fi schimbate, fara o notificare specifica.

5.4. Produsele comercializate prin intermediul magazinului online www.petzepedia.com sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii vor fi intotdeauna insotite de factura fiscala sau de bon fiscal.

 

6. COMANDA

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.4.2. produsele comandate de catre Client/Cumparator nu sunt pe stoc, sunt deteriorate sau au fost delistate de Vanzator si/sau Producator/Furnizor.

6.5. In cazul in care un Produs comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Produsului, in termen de maxim 30 (treizeci) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt.

 

7. MODALITATI DE FACTURARE SI DE PLATA

7.1. Preturile Produselor afisate in cadrul site-ului www.petzepedia.com includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

7.2. Pretul, modalitatea de plata (plata la ramburs sau prin virament bancar) si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

7.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Produsele, precum si pentru orice alte plati aferente Comenzii, in format electronic, prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau, sau in format fizic, concomitent cu produsele livrate.

7.4. Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

 

8. LIVRAREA BUNURILOR

8.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Produsele in sistem de curierat catre Cumparator conform optiunii Clientului.

8.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

8.3. Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

8.4.  Pentru livrari in afara retelei de distributie a firmelor de curierat taxa de transport se poate modifica. In acest caz veti fi contactat telefonic de unul dintre operatorii nostri pentru mai multe detalii.

8.5. In cazul coletelor cu volum mare sau cu greutate mai mare de 19 kg taxele de transport vor fi recalculate,iar cumparatorul va fi anuntat prin e-mail sau telefonic de valoarea acestora.

8.6. Vanzatorul nu este responsabil de intarzierea livrarii Produselor cauzata exclusiv de firma de curierat, unica responsabilitate a Vanzatorului fiind predarea coletului la firma de curierat in termen.

8.7 Înregistrarea comenzii nu reprezintă si confirmarea acesteia. După preluarea comenzii, aceasta va fi procesata de către operatorii noștri in vederea confirmării si stabilirii detaliilor de livrare. Termenul estimativ de livrare este de 1-3 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii, dar nu mai tarziu de 15 zile.

8.8  In perioada sărbătorilor de Paste, de iarna, a evenimentului Black Friday, precum si pe toata durata altor campanii ale companiei, procesarea unei comenzi precum si livrarea acesteia poate dura intre 7-10 zile lucrătoare, dar nu mai mult de 15 zile lucratoare.

 

9. DREPTUL DE RETRAGERE AL CONSUMATORULUI

9.1. Conform O.U.G. 34/2014, Consumatorul are dreptul, de a se retrage din contract, in termen de 14 zile, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri, exceptandu-se costurile nascute din returnarea produsului si, eventual, costurile livrarii in cazul in care la momentul livrarii, Consumatorul a ales un alt mod de livrare decat cel oferit de Vanzator. In intelesul prezentei clauze, costurile retunarii produsului ca efect al exercitarii dreptului de retragere cade exclusiv in sarcina Consumatorului.

9.2. Perioada de retragere expira la 14 zile dupa:

9.2.1. data livrarii, adica data la care Consumatorul sau o terța persoana (alta decat transportatorul) indicata de catre Consumatorul, a intrat in posesia fizica a produsului; sau

9.2.2. in cazul mai multor produse care fac parte dintr-o singura comanda si livrate separat: (i) ultima zi in care Consumatorul, sau o terța persoana (alta decat transportatorul) indicata de catre Consumatorul, a intrat in posesia fizica a ultimului produs, sau (ii) daca este cazul, data la care Consumatorul este anuntat ca nu produsul comandat nu se mai poate livra; sau

9.2.3. In cazul unei comenzi referitor la livrarea unui produs constand din mai multe loturi sau piese: (i) data la care Consumatorul sau terta persoana (alta decat transportatorul) indicata de acesta, intra in posesia fizica a ultimului lot sau ultimei piese, sau (ii) data la care Consumatorul este anunta ca nu se pot livra loturi sau piese suplimentare.

9.3. Dreptul de retragere nu poate fi exercitat in cazul:

9.3.1. produselor fabricate conform specificațiilor Consumatorul sau personalizate in mod clar;

9.3.2. produselor susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid;

9.3.3. produselor care nu sunt adecvate pentru returnare din motive de protecție a sanatații sau din motive de igiena si care au fost desigilate dupa livrare;

9.3.4. si in alte situatii prevazute de lege.

9.4. Inainte de a returna produsele, Consumatorul are obligatia de a lua legatura cu Vanzatorul la adresa de email office@petzepedia.com si sa mentioneze in mesaj numarul comenzii din care doreste sa returneze produsul. In maximum 14 zile de la data acceptarii returnarii Consumatorul va primi contravaloarea comenzii produselor returnate. Coletele returnate fara notificare scrisa prealabila nu vor fi acceptate. Nu vor fi acceptate pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, semne de purtare, lipsa etichetelor sau a ambalajelor originale. Returnarea banilor se va face doar in contul bancar specificat de catre Client in notificarea trimisa.

9.5. Clauzele referitoare la dreptul de retragere reglementate in prezenta sectiune se completeaza cu dispozitiile O.U.G. 34/2014.

 

10. RASPUNDERE

10.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

10.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul/Consumatorul  isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

 

11. CAUZE EXONERATOARE DE RASPUNDERE. FORTA MAJORA

11.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

11.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

12. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

12.1. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale

 

13. CONFIDENTIALITATE

13.1. Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

13.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

13.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. www.petzepedia.com nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 

14. PUBLICITATE (NEWSLETTER)

14.1. Abonarea si dezabonarea la newsletterul site-ului www.petzepedia.com este gratuita si voluntara si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand Utilizator se poate dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui e-mail. Mesajele trimise respecta Legea comertului electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala, asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.

 

15. DREPTURI DE AUTOR

15.1. Tot continutul site-ului www.petzepedia.com  (text, grafice, imagini, butoane, clipuri, script-uri, programe si orice alte date) este proprietatea societatii Lucky Dream Pet Resort SRL si/sau a asociatilor, a partenerilor si/sau a furnizorilor sai si este protejat in conformitate cu Legea drepturilor de autor.

15.2. Graficele, emblema, antetul si imaginile de pe site-ul www.petzepedia.com nu pot fi folosite in legatura cu produse sau servicii care nu apartin societatii Lucky Dream Pet Resort SRL, intr-o maniera care sa creeze confuzie printre clienti sau care sa discrediteze site-ul www.petzepedia.com sau societatea Lucky Dream Pet Resort SRL .

 

16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

16.1. Prezentul Contract este supus legii romane.

16.2. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Prahova.

 

17. DISPOZITII FINALE

17.1. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra site-ului www.petzepedia.com, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.

17.2. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

17.3. Pentru orice lamuriri sau informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati pe adresa office@petzepedia.com