Cum alegem medicul veterinar

29/07/2022
New arrivals of Nintendo Wii games! (Demo)

Cum alegem medicul veterinar

Este destul de dificil să găsesti un medic veterinar care să se potrivească așteptarilor tale și nevoilor animăluțului tău. Majoritatea își imaginează că la ușa unui cabinet veterinar vezi numai câini și pisici, dar un veterinar bun trebuie să știe să aibă grijă de orice animal, nu doar de animalele de companie cele mai populare.

Există câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea unui medic veterinar care să se potrivească nevoilor animăluțului tău, dar și dorintelor tale.

1. Scump și popular nu înseamna neapărat si bun

Atunci când oamenii caută un veterinar au o tendința aproape generală de a alege unul extrem de popular, fără a mai lua în calcul și alte aspecte.

Da, popularitatea poate fi un lucru bun și un factor de decizie important , dar înainte de a decide la ce veterinar duci animalul trebuie să aflii câteva aspecte legat de acel medic:

- ce fel de animale a tratat până în momentul în care tu îl descoperi;
- ce spun foști clienți despre serviciile pe care acel medic le oferă;
- foarte important de urmărit activitatea și promovarea pe care și -o face în mediul online.

Despre acest ultim aspect voi discuta într-un paragraf mai jos. Cum mulți au tendința să clasifice calitatea unui produs sau serviciu în funcție de prețul plătit pentru acesta , așa se întâmplă și în cazul veterinarilor.

Sunt oameni care țin cont mai mult de tarifele percepute de clinicile veterinare decât de nevoile animalului lor. Scump nu înseamnă neapărat de calitate, la fel cum, dacă este mai ieftin nu înseamnă că trebuie să fie o opțiune mai bună.

Când vine vorba de medici, trebuie să ne raportăm la animalul nostru că la noi înșine .

Așa că, din punct de vedere moral, costurile percepute de un medic veterinar nu ar trebui să cântărească mai mult decât viață și sănătatea animalului nostru, fie el de companie sau de gospodărie. Este important că mai întâi să verificăm omul pe mâna căruia ne lăsăm animalul, decât câți bani ne cere acel om pentru asta . Ceea ce mă duce la aspectul numărul doi care trebuie luat în calcul.
2. Cine este omul care îmi tratează animalul?

Cel mai important aspect care trebuie luat în considerare atunci când alegem un veterinar este să putem găși ușor răspuns la întrebarea : cine este omul care îmi va trata animalul?

Vorbeam mai sus despre vizibilitatea în mediul online.

Da , este extrem de important să poți găsi ușor și rapid informațiile de care ai nevoie pentru a ști pe mâna cui urmează să îți lași animalul. Orice cabinet veterinar, clinică veterinară sau medic veterinar trebuie să aibă un site web sau măcar o pagină pe rețelele de socializare. Este important că oamenii să știe exact unde merg și ce fel de oameni vor întâlni. E important să găsească un istoric al activității clinicii sau cabinetului, o dovadă a profesionalismului personalului și, foarte important, o rubrica în care oamenii să-și poată exprimă opiniile cu privire la experiențele avute cu acel medic sau clinică. Este foarte important ca oamenii să vadă ce cred ceilalți despre medicul pe care urmează să îl aleagă , dar este la fel de important că oamenii să vadă și ce are de spus medicul despre serviciile pe care le oferă și despre pasiunea și dăruirea lui. Deci, este important că în mediu online să se poată regăși și câte un monolog al medicilor veterinari pentru a primi un plus de încredere. Din punctul de vedere al transparenței , publicității și al respectului pentru clienți, un cabinet veterinar sau un medic care nu are o modalitate de promovare și de expunere nu este de încredere și nu dorește să fie vizibil...


3. La ce să fii atent la prima consultație?

 În ciuda a ceea ce noi credem despre animale, ele sunt foarte sensibile și au o putere de percepție și judecată foarte puternice asupra oamenilor. Dacă animalul are rețineri față de medic, dacă după prima consultație pare apatic și reacționează și mai agresiv la o a două vizită la veterinar este mai mult decât evident că medicul pe care l- ai ales nu este și pe placul animalului tău . 

Nu trebuie să ții cont doar de aspectele care te interesează pe ține , ci și de dorințele și comportamentul vietăților pe care le tratăm că pe copiii noștri. Așadar , când alegi medicul veterinar potrivit trebuie să iei în calcul destul de multe aspecte. De la felul în care se prezintă un medic în mediul online, până la felul în care animalul tău reacționează la contactul cu acel om.